Nu v-ați săturat de prețurile exagerate a mașinilor de cafea actuale? Mai ales a alternativei acesteia și anume varianta Pour-Over?

Aceste alternative ajung chiar și până la 200-300 de lei. Haideți să facem împreună un astfel de dispozitiv la un preț de nimic. Utilizând doar o bucată de lemn de maxim 1 metru, o mașină de găurit și opțional un circular sau cel mai uzual un fierăstrău. Calculând înălțimea unui pahar de cafea tăiem placa de lemn la dimensiune și realizăm baza și suportul. Utilizând mașina de găurit cu ajutorul unei carote, facem o gaură în centrul celei de a treia piese ce ulterior va fi montată chiar deasupra cănii de cafea. Montând această piesă cu ajutorul mașinii de înșurubat, terminăm astfel proiectul. Mai trebuie dat cu baiț ( opțional )  pentru culoare și lac.

Așezând un filtru de cafea în orificiul de deasupra, punem cafeaua și cu un vas turnăm apa fierbinte. Am ajuns să realizăm un aparat de cafea Pour-Over la un preț infim și să ne bucurăm totodată de o cafea buna dimineața.

Cum procedăm:

Pasul 1. Cu ajutorul unui fierăstrău de mână sau circular, tăiem bucata de lemn în 3 piese. Una mare, una medie și una mică.

Pasul 2. Utilizând o mașină de înșurubat, prindem piesa mai mare de cea medie astfel formând un L.

Pasul 3. Folosind o carotă și mașină de găurit, vom realiza o gaura în mijlocul piesei mici.

Pasul 4. Calculând înălțimea unei cești de cafea, vom monta piesa cea mică de suport la o distanță dublă față de bază.

Pasul 5. Cum mașina noastră de cafea Pour-Over este finalizată, urmează doar să o dăm cu baiț și lac.

Pasul 6. Așezați filtrul de cafea într-un recipient de tip pâlnie și îl montați în gaura piesei mici. Adăugați câteva lingurițe de cafea și turnați apă caldă.

În câteva momente vă veți putea bucura de o cafea bună și de o dimineață pe măsură.

Produse recomandate:

 

Lasă un răspuns

Coș

Înapoi sus